image-2

Vergoeding gewichtsconsulent

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, is het vaak mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de consulten. Hoeveel dit precies is, hangt af van je zorgverzekeraar en welke aanvullende verzekering je hebt. Voor meer informatie over hoeveel jouw verzekeraar vergoedt, kun je kijken op gewichtsconsulenten.nl. Hier vind je een overzicht van alle vergoedingen per zorgverzekeraar.

Betalen

Bij het afnemen van een pakket, dient na afloop van het intakegesprek het gehele bedrag betaald te worden middels een betaalverzoek. Je ontvangt hierbij een factuur.

Pakket declareren

Omdat alléén consulten die hebben plaatsgevonden kunnen worden gedeclareerd, ontvang je na afloop van het traject (eventueel tussentijds ook één keer) de officiële factuur met alle datums, die je zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Los consult declareren

Indien je voor losse consulten kiest, dient na afloop van ieder consult het bedrag betaald te worden middels een betaalverzoek. Je ontvangt vervolgens na ieder consult een factuur die je zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Enjoy a Healthy Low Sodium

Wil je meer weten over de tarieven of heb je een vraag? Neem gerust contact op! Ik help je graag verder.

Veelgestelde vragen over vergoeding

Wat is de maximale vergoeding voor een gewichtconsulent?

De maximale vergoeding voor een gewichtsconsulent varieert afhankelijk van je zorgverzekeraar en het type aanvullende verzekering dat je hebt gekozen. Voor de meest actuele informatie over vergoedingen is het raadzaam om de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) te bezoeken op gewichtsconsulenten.nl of rechtstreeks contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Wordt iedere gewichtsconsulent vergoed?

Niet alle gewichtsconsulenten worden vergoed door de zorgverzekering. Alleen consulten bij gewichtsconsulenten die zijn aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) komen in aanmerking voor vergoeding.

Hoe vaak per jaar kan ik gebruikmaken van een vergoeding voor een gewichtsconsulent?

De vergoeding voor een gewichtsconsulent wordt doorgaans uitgedrukt in een maximaal bedrag per jaar, ongeacht het aantal consulten. Zodra dit maximale bedrag is bereikt, kun je voor dat kalenderjaar geen aanspraak meer maken op verdere vergoedingen voor gewichtsconsulenten. Het is daarom aan te raden om je verbruik van deze vergoeding goed in de gaten te houden.

Kan ik de vergoeding voor een gewichtsconsulent ook gebruiken voor online consulten?

Ja, de vergoeding voor gewichtsconsulenten kan ook gebruikt worden voor online consulten. Zowel fysieke als online consulten bij een BGN-geregistreerde gewichtsconsulent worden op dezelfde manier behandeld door zorgverzekeraars.

Gratis kennismaken

Vraag gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek (15 min) aan. Wil je meer weten over de kosten? Bekijk dan mijn pagina over tarieven.