Vraag & antwoord
Veelgestelde vragen

Heb ik een doorverwijzing nodig?

Nee, je hebt geen doorverwijzing nodig. Je kan direct contact opnemen en een kennismaking- of intakegesprek inplannen.

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en diëtist?

Een gewichtsconsulent begeleid uitsluitend gezonde mensen met gewichtsproblemen. Een diëtist mag mensen begeleiden met een medische achtergrond (bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten, schildklierproblemen etc.).

Wat is een BGN gewichtsconsulent?

Een BGN gewichtsconsulent is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Dit houdt in dat zij werken volgens vastgestelde kwaliteitsnormen en regelmatig worden bijgeschoold. Ze bieden advies over voeding en leefstijlveranderingen, specifiek gericht op het bereiken en behouden van een gezond gewicht.

Wat zijn de kosten?

Voor een los intakegesprek betaal je €85 en voor een los vervolgconsult €37,50. Daarnaast bied ik verschillende pakketten aan. Het voordeel van een pakket is dat je een stok achter de deur hebt en we een geheel plan kunnen uitstippelen voor een aantal maanden. Kijk voor meer info over de kosten op mijn tarieven pagina.

Worden de consulten vergoed?

Veel zorgverzekeraars vergoeden de consulten van een BGN gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Weet je niet welke verzekering je hebt? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Indien je gelijk wilt weten hoeveel je vergoed krijgt, kijk dan op: gewichtsconsulenten.nl.

Kan ik de consulten ook online volgen?

Jazeker! Het voordeel van online consulten is dat je de afspraken flexibel kunt inplannen op de momenten wanneer het jou uitkomt. Handig wanneer je een drukke agenda hebt of niet in de buurt van Emmeloord woont.

Is afvallen zonder dieet iets voor mij?

Wanneer je op een gezonde manier gewicht wilt verliezen zonder jezelf van alles te verbieden, dan is afvallen zonder dieet zeker iets voor jou! Samen kijken we naar je huidige leefstijl en welke aanpassingen nodig zijn voor een gezonder eetpatroon. Omdat er ook ruimte is voor minder gezonde dingen, wordt het afvallen een stuk leuker en is het veel makkelijker vol te houden.