image-2

Als online gewichtsconsulent begeleid ik vrouwen bij het maken van gezonde voedingskeuzes. Dit doe ik in mijn praktijk in Emmeloord, maar ook help ik cliënten met afvallen via het internet. Dus als je geen tijd hebt om naar mijn praktijk te komen of liever vanuit je vertrouwde omgeving wilt praten, kun je bij mij terecht. Kies zelf of je de online consulten via Zoom of WhatsApp video wilt laten plaatsvinden.

Wat is een online gewichtsconsulent?

Een online gewichtsconsulent helpt mensen fitter en gezonder te worden. Dit gebeurt allemaal via het internet. Bij Healthy Food Moments krijg je altijd voedingsadvies op maat, wanneer het jou uitkomt. En dit makkelijk vanuit huis wanneer je maar wilt. Je kunt dus ook gewoon aan de slag met het creëren van een gezonde levensstijl als je niet naar mijn praktijk kunt komen. Ik ben flexibel, denk met je mee en pas me aan naar jouw schema. 

Als je wel naar mijn praktijk wilt komen voor een consult is dit ook helemaal goed. Al mijn trajecten zijn zowel fysiek als online mogelijk. Kun je een keer niet naar Emmeloord komen? Misschien omdat je verhinderd bent of dit net iets beter uitkomt? Dan laten we het consult online plaatsvinden. Kies zelf of je via Zoom of WhatsApp wilt bellen.

Hoe werkt een online consult?

Alle online consulten vinden plaats via Zoom of WhatsApp video. Een traject start altijd met een intakegesprek waarbij ik jouw eet-, beweeg- en leefpatroon in kaart breng. Om je voortgang zo goed mogelijk bij te houden is het belangrijk om te meten en wegen, dit doe je gewoon zelf.

Online afvallen

Tijdens de consulten gaan we aan de slag met persoonlijke opdrachten en doelen stellen. En om je in te laten zien dat afvallen ook leuk kan zijn, maken we bewust ruimte voor momenten waarop je iets lekkers kunt eten. Het draait tenslotte allemaal om het vinden van de juiste balans!

Wat heb je nodig?

  • Een goed werkende internetverbinding en een Zoom of WhatsApp account.
  • Aangezien we ieder consult de voortgang bijhouden door middel van meten en wegen, is het handig als je een weegschaal en meetlint in huis hebt. 

Wist je trouwens dat veel zorgverzekeraars consulten van een online gewichtsconsulent vergoeden? Lees hier meer over de vergoedingen.

Afvallen met een online gewichtsconsulent

Ik ben gediplomeerd BGN gewichtsconsulent en help je graag bij het creëren van een gezonde levensstijl. Of dit nu online of in het echt is: we gaan samen aan de slag! Heb je vragen over de online consulten? Of wil je graag meer informatie over een van de trajecten? Plan dan gerust een telefonisch kennismakingsgesprek in. Indien je benieuwd bent naar mijn werkzaamheden, lees hier meer over wat een BGN gewichtsconsulent precies doet en wat afvallen zonder dieet inhoudt. 

Veelgestelde vragen over een online gewichtsconsulent

Wat doet een online gewichtsconsulent?

Als online gewichtsconsulent bied ik begeleiding en advies op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing. Ik help je bij het stellen van realistische doelen en bied ondersteuning bij het ontwikkelen van een gezondere levensstijl. Ik werk niet met diëten, maar kijk naar jouw huidige eetpatroon en geef op basis daarvan advies. Zo hoef je geen dingen te eten die je niet lekker vindt, en is er ook ruimte om te genieten van minder gezonde lekkernijen.

Wat is het verschil tussen een online gewichtsconsulent en diëtist?

Een gewichtsconsulent begeleidt alleen gezonde mensen met gewichtsproblemen. Een diëtist mag mensen met een medische achtergrond begeleiden.

Hoe houdt een online gewichtsconsulent mijn voortgang bij?

We houden je voortgang bij door middel van regelmatige online consulten, waar we samen bespreken hoe het met je gaat, waar je tegenaan loopt en welke successen je hebt behaald. Om je voortgang verder bij te houden, is het belangrijk om te wegen (dit doe je zelf). Bij voorkeur doe je dit de dag vóór onze geplande afspraak. Dit zorgt ervoor dat we de meest actuele informatie over je voortgang hebben om te bespreken tijdens het consult. Naast gewicht is het meten van je middelomtrek een cruciale indicator van je voortgang. Het helpt bij het vaststellen van veranderingen in lichaamssamenstelling en vetpercentage, die niet altijd zichtbaar zijn via alleen gewicht.

Wat zijn de kosten van een online gewichtsconsulent?

De kosten voor een los intakegesprek zijn €85 en voor een los vervolgconsult betaal je €37,50. Daarnaast bied ik pakketten aan, kijk op mijn tarieven pagina voor meer informatie.

Worden de consulten van een online gewichtsconsulent vergoed?

Ja, de consulten van een gewichtsconsulent worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering (geen invloed op eigen risico). Het maakt hierbij niet uit of de consulten online of kantoor plaatsvinden. Ben je benieuwd hoeveel jij vergoed krijgt? Kijk dan eens op: gewichtsconsulenten.nl.

Gratis kennismaken

Vraag gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek (15 min) aan, zodat je al je vragen aan mij kunt stellen en we elkaar alvast beter kunnen leren kennen. Wil je meer weten over de vergoedingen of kosten voor een (online) traject? Bekijk dan mijn tarieven pagina.