energydrankjes mixen

De lekkerste combinaties van energiedrankjes en alcohol

Naast de populariteit onder scholieren en nachtwerkers zijn energiedrankjes ook erg populair in discotheken en andere uitgaansgelegenheden. Net als andere frisdranken is het een heel geschikt drankje om met alcohol te mixen. Bekende mixdrankjes zijn bijvoorbeeld rum-cola en gin-tonic. Sinds de jeugd energiedrankjes in de armen heeft gesloten streefde het alle andere mixdrankjes voorbij. Tegenwoordig is energiedrank de meest verkochte mixdrank in het uitgaansleven. Maar waarom is het zo populair? En zitten er ook nadelige gevolgen aan de combinatie alcohol en cafeïne?

Vodka red bull

Vodka Red Bull is het populairst in het uitgaansleven

De Vodka Red Bull is waarschijnlijk het drankje dat jongeren het vaakst bestellen tijdens het uitgaan. De combinatie van het zoete drankje met de relatief neutrale smaak van wodka valt blijkbaar erg goed in de smaak. Het sterke aroma van de energiedrank verbloemt de alcoholsmaak vrij goed. Over het algemeen bestaat het mixdrankje uit driekwart Red Bull en één kwart wodka. Soms serveert men een heel blikje Red Bull met een enkel shotje wodka, zodat de klant zelf bepaalt welke verhouding hij of zij lekker vindt.

In het originele recept van futuroloog Benjamin Reed bevatte het drankje ook ‘lemonade’, niet te verwarren met het Nederlandse limonade. Lemonade in Amerika verwijst naar een soort gezoet citroenwater. Men beweert dat hij het uiteindelijk uit het recept schrapte, omdat het te lang duurde om een ‘Vodka Red Bull & Lemonade’ te bestellen.

Wat doet de combinatie cafeïne en alcohol met je?

Men dacht voor een lange tijd dat de combinatie van alcohol en cafeïne gevaarlijk was. Ze veronderstelden dat feestgangers door het effect van cafeïne niet door zouden hebben hoe beschonken zij daadwerkelijk waren. De kans op alcoholvergiftiging zou daardoor toenemen. In 2012 toonden onderzoekers echter aan dat het gebruik van alcohol zelf de oorzaak was van de invloed op het gedrag. Ze concludeerden dat er geen consistent bewijs is dat energiedrankjes ervoor zorgen dat men meer alcohol drinkt.

Andere lekkere combinaties met energiedrankjes

Naast wodka zijn er ook andere dranken die populair zijn om met energiedrank te mixen. Andere populaire dranken zijn bijvoorbeeld whiskey en rum. Om echt te genieten van de smaken van energiedrank zijn er ook recepten voor cocktails te vinden, zoals de Black Sunrise en de Jägerbull. De recepten voor de cocktails zijn:

Black Sunrise

2 cl zwarte wodka

2 cl witte rum

2 cl bananenlikeur

2 cl sinaasappellikeur

10 cl Red Bull

Jägerbull

6 cl Jägermeister

1 blikje Red Bull

Comments are closed.