image-2

Een BGN gewichtsconsulent adviseert en begeleidt gezonde mensen met gewichtsproblemen. Met andere woorden: een BGN gewichtsconsulent helpt je fitter en gezonder te worden. Je volgt geen dieet, maar je gaat samen met een gediplomeerd professional aan de slag met het verbeteren van je levensstijl. 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het afvallen? Of ben je klaar met alle diëten die je hebt geprobeerd, omdat je jezelf inmiddels wel hebt bewezen dat dit niet werkt? Ik ben BGN gewichtsconsulent en vertel je graag meer over wat dit precies inhoudt.

Wat is een BGN gewichtsconsulent precies?

Gewichtsconsulent is geen beschermd beroep. Dit betekent dat ook mensen die geen opleiding hebben gevolgd zich gewichtsconsulent mogen noemen. 

Wanneer je wilt afvallen, wil je natuurlijk wel goede, gekwalificeerde begeleiding ontvangen. Gewichtsconsulenten die aangesloten zijn bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland), hebben een erkende opleiding gevolgd en begeleiden cliënten volgens het BGN-behandelprotocol.

Voedingsadvies op maat

Een BGN gewichtsconsulent geeft persoonlijk advies. Bovendien moeten BGN gewichtsconsulenten verplichte nascholingen volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Je bent met een BGN gewichtsconsulent dus verzekerd van professionele begeleiding. 

Voor wie is de begeleiding bedoeld?

Een BGN gewichtsconsulent begeleidt uitsluitend gezonde mensen. Wanneer je om medische redenen moet afvallen, kun je niet terecht bij een gewichtsconsulent. Heb je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of diabetes? Dan verwijs ik je door naar een diëtist of huisarts.   

Wat doet een BGN gewichtsconsulent?

Een BGN gewichtsconsulent adviseert, begeleidt en coacht cliënten volgens de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Alle adviezen en informatie die je krijgt, zijn wetenschappelijk onderbouwd. Ik raad je dus geen afslankproducten of maaltijdvervangers aan, maar laat je zien wat gezonde voeding is, en maak samen met jou bewust ruimte voor momenten waarop je iets lekkers kunt eten.

Ieder mens en lichaam is anders, daarom werken gewichtsconsulenten met voedingsadvies op maat. Je krijgt dus een persoonlijk voedings- en beweegadvies helemaal afgestemd op jouw leven, doelen en lichaam. Om dit zo goed mogelijk te doen, brengen we jouw huidige levensstijl in kaart en kijken we wat we hier aan kunnen verbeteren.

Voordelen van een BGN gewichtsconsulent

  • Gediplomeerd
  • Advies op maat
  • Geen diëten volgen, maar je levensstijl blijvend aanpassen
  • Verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten
  • Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Zonder doorverwijzing
  • Door een groot aantal zorgverzekeraars aanvullend vergoed

Wordt mijn consult vergoed door de zorgverzekering?

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een gewichtsconsulent. Dit wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Een bezoek aan een gewichtsconsulent is daarom niet van invloed op je eigen risico. Benieuwd of jouw bezoek aan een BGN gewichtsconsulent wordt vergoed? Lees hier meer over vergoedingen of raadpleeg je zorgverzekeraar.

Healthy Food Moments: gediplomeerd gewichtsconsulent

Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent en ik heb mij aangesloten bij de BGN. In mijn praktijk (en online) begeleid ik vrouwen van alle leeftijden (vanaf 18 jaar) naar een gezond gewicht. Wanneer je een traject bij mij start, volg je geen dieet. We gaan samen aan de slag met het creëren van een gezonde levensstijl. Dus geen strenge voedingsschema’s en ook niet vijf keer per week naar de sportschool: gewoon lekker en gezond eten en voldoende bewegen. 

Maar hoe ziet zo’n traject er dan uit? Wanneer ik jou ga begeleiden, starten we met een intakegesprek waarbij ik jouw levensstijl in kaart breng. We stellen realistische doelen en gaan stap voor stap aan de slag met het verbeteren van jouw voedingspatroon. Ook plannen we samen momenten in waarop je iets lekkers kunt eten, want ook dat hoort gewoon bij een gezonde levensstijl!

Veelgestelde vragen over een BGN gewichtsconsulent

Wat doet een BGN gewichtsconsulent precies?

Een BGN gewichtsconsulent is opgeleid om voedings- en beweegadvies te mogen geven. De gewichtsconsulent volgt hierbij de Beweegrichtlijnen en de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en BGN gewichtsconsulent?

Gewichtsconsulent is geen beschermd beroep, iedereen mag zichzelf daarom gewichtsconsulent noemen. Ook mensen die hier geen opleiding voor hebben gevolgd. Een BGN gewichtsconsulent is gediplomeerd en heeft zich aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Daarnaast worden de consulten van een BGN gewichtsconsulent vergoed (vanuit de aanvullende verzekering), in tegenstelling tot die van een ‘normale’ gewichtsconsulent.

Kan een BGN gewichtsconsulent medisch advies geven?

Nee, een gewichtsconsulent mag uitsluitend gezonde mensen met gewichtsproblemen begeleiden. Mensen met een medische achtergrond worden doorverwezen naar een huisarts of diëtist.

Worden de kosten voor een BGN gewichtsconsulent vergoed door zorgverzekeraars?

De consulten van een BGN gewichtsconsulent worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit heeft dus geen invloed op je eigen risico. Neem contact op met je zorgverzekeraar of kijk op de website van de BGN voor meer informatie: gewichtsconsulenten.nl

Gratis kennismaken

Vraag gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek (15 min) aan. Wil je meer weten over de kosten? Bekijk dan mijn pagina over tarieven en/of vergoeding.